Gyógynövények az alulműködő pajzsmirigy kezelésére

pajzsmirigyAz alulműködő pajzsmirigy vagy hypothyreosis akkor jelentkezik, ha a pajzsmirigy nem termel elegendő mennyiségű T3 vagy T4 pajzsmirigyhormont. Az alulműködésnek négy fő oka ismert? a Hashimoto-thyreoiditis nevű betegség, a Basedow-kór radioaktív jóddal való kezelése, a veleszületett hypothyreosis és a pajzsmirigy műtéti eltávolítása. Néhány gyógynövény nagy segítséget jelenthet a pajzsmirigy működésének helyreállításában, de ezek csak akkor használhatóak, ha előzőleg kikértük egy szakember véleményét.

Hasznos gyógynövények


Számos gyógynövény segíthet kezelni az alacsonyan működő pajzsmirigyet, állítja Phyllis Balch táplálkozáskutató. Balch szerint a keserű gyógynövények a legjobbak erre a célra, így például a svédkeserű, amit már a múltban is használtak az alacsony pajzsmirigy működésének javítására és tüneteinek kezelésére. Persze más fűszernövények, gyógynövények is igen hasznosak lehetnek a pajzsmirigy működésének fokozásában, így a tárnics gyökér, a hólyagmoszat, a fekete cohosh és az aranygyökér. Bár ezekkel a gyógynövényekkel hatékonyan lehet kezelni az alacsonyan működő pajzsmirigyet, a tudományos kutatások még nem vizsgálták őket alaposabban.


Általánosan használt gyógynövények


A hólyagmoszat egy általánosan használt gyógynövény, amivel hatékonyan lehet kezelni az alacsonyan működő pajzsmirigyet. Ed Smith, gyógynövényszakértő kimondja, hogy a hólyagmoszat jelentős mennyiségű jóddal rendelkezik ami hasznos lehet a pajzsmirigy működésének javításában. A hólyagmoszattal ráadásul még az elhízást és a menstruációs zavarokat is hatékonyan lehet kezelni és képes úgy elősegíteni  pajzsmirigy megfelelő működését, hogy közben normalizálja az anyagcserét.

További információk


Az alacsonyan működő pajzsmirigy komoly aggodalomra adhat okot, hiszen komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, például vetéléshez, szívbetegségekhez, fertőzések kialakulásához. Éppen ezért elengedhetetlen kezelése!