élelmiszerek, amik jó hatással vannak az alulmüködő pajzsmirigyre

pajzsmirigy által termelt hormonok, a tiroxin (T4) és a trijód-tironin (T3) nélkülözhetetlenek a növekedéshez és a normális fejlődéshez, valamint a központi idegrendszer megfelelő működéséhez. Ezenfelül ezek a hormonok fokozzák az anyagcserét a sejtekben. Azonban a pajzsmirigy alulműködés, vagy hypothyreosis következtében ezek a hormonok nem termelődnek a megfelelő mennyiségben, ami álmosság, letargikus állapot és izomgyengeség formájában jelentkezik. A kutatások azonban hatékonyan igazolták, hogy egyes kiegészítők és élelmiszerek hatékonyan képesek fokozni az alulműködő pajzsmirigyet. Természetesen fontos, hogy megbeszéljük orvosunkkal, mielőtt ezeket a kiegészítőket el kezdjük alkalmazni.

tonhal-sushi

Cinkpótlás

A cink pótlásával javítható a pajzsmirigy működése, állítják a Pennsylvania Egyetem kutatói. Az Annals of Nutrition and Metabolism 2007-es számában közzétett cikkükben leírják a cink pótlásának előnyeit és az ásványi anyag hiányának következményeit a pajzsmirigyre. A kutatásban a résztvevők fele két hónapon át cinket kapott és a vizsgálat végén kiderült, hogy ezeknek az embereknek nagymértékben javult a pajzsmirigyük hormonkibocsátása.

Jódban gazdag élelmiszerek

A jód fogyasztásának növelése is pozitív hatással lehet a pajzsmirigy hormonjainak termelődésére, állítják a Linus Pauling Intézet kutatói. A jód egyik meghatározó eleme a pajzsmirigy hormonjainak, a tiroxinnak és a trijód-tironinnak, ezért képes fokozni ennek működését. A jódban gazdag ételek közé tartoznak a jódozott són túl a különböző halak, a tőkehal, a rák, a tonhal és a tojás is.

C-vitaminban és szelénben gazdag élelmiszerek

A Medical University of Innsbrucka szelén és a C-vitamin szerepét vizsgálta a pajzsmirigy működése kapcsán. Kutatási eredményeiket a 2008-as BMC folyóirat Endrokin betegségek rovatában tették közre. A kutatók arra jutottak, hogy a pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegek esetében C-vitaminhiány és szelén hiány figyelhető meg. Éppen ezért ezek pótlása is nagyon fontos. C-vitamint tartalmaznak például a citrusfélék és a paprika, illetve szelén található a diófélékben, a tonhalban, a teljes kiőrlésű gabonákban és a paradicsomban.

Termékek pajzsmirigyre

Pajzs komplex tabletta 40db (Dr. Aliment)

Pajzs komplex tabletta 40 db (Dr. Aliment)

A szelén az egyik legfontosabb esszenciális mikroelem. A jól ismert antioxidáns, fontos szerepet játszik a pajzsmirigy megfelelő hormontermelésének biztosításában.

Ár: 1590 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Közönségesgalajos teakeverék 100g

Györgytea Közönséges galajos teakeverék 100g

A közönséges galaj virágos hajtását, szurokfű hajtást és citromfűlevelet tartalmazó teakeverék segítheti a pajzsmirigy megfelelő működését.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz PajzsmirigyKomplex 60 db kapszula

Dr. Herz Pajzsmirigy Komplex 60 db kapszula

A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez, a pajzsmirigy normál működéséhez és részt vesz az idegrendszer és a normál szellemi működés fenntartásában.

Ár: 3175 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!